خرید گیاه برگ انجیری شامل یک گیاه با ظاهری خاص و متفاوت نسبت به خرید سایر گل های آپارتمانی است که به واسطه داشت ظاهر متفاوت و شکاف های بزرگ بر روی برگ هایش طرفداران خاص خود را دارد. برگ های پهن این گیاه که دارای بریدگی هایی منظم است در گونه های مختلف یا یکدیگر متفاوت بوده و در نتیجه انواع گوناگونی را پدید می آورد.
معرفی گیاه برگ انجیری
گیاه برگ انجیری با نام علمی ( DELICIOSA MONSTERA ) گیاهی زیبا و پهن برگ، بومی جنگل های بارانی جنوب مکزیک و کلمبیا است و تنها بعضی گونه های آن در ایران یافت می شود. این گیاه بسیار مقاوم است و گزینه ای مناسب برای افراد مبتدی در زمینه نگهداری گیاهان آپارتمانی محسوب می شود . ارتفاع برگ انجیری در زادگاهش ممکن است حتی به 30 متر هم برسد. بر روی برگ های این گیاه شکاف و سوراخ هایی وجود دارد که از ابتدا بر رویشان بوده است و کامل طبیعی اتفاق می افتد. علت وجود شکاف های منظم بر روی برگ های این گیاه راهی برای در امان ماندن گیاه از باران های سیل آسا و باد های شدیدی است که در زادگاه این گیاه می وزد. وجود این پارگی ها باعث می شود که باد و باران از این شکاف ها گذر کرده و برگ هادچار شکستگی نشوند. این گیاه ریشه های بلندی دارد و برگ های روشن و سفید رنگ برگ انجیری توانایی زیادی در جذب نور خورشید ندارند، و گیاه باید بیشتر از سایر گیاهان برای انجام فتوسنتز تلاش کند. پس آن را در مکان های کم نور قرار ندهید.
روش نگهداری گیاه برگ انجیری بسیار آسان بوده و وجود ستون محکم گیاه باعث شده تا همیشه استوار و محکم بماند. نام دیگر این گیاه به خاطر داشتن ریشه های بلند و طولانی، اژبن به معنی ریشه شبیه مار نام گذاری شده است. البته این نام در گذشته به این گیاه اطلاق می شده و امروزه این گیاه با نام برگ انجیری برای همه شناخته شده است.
آیا گیاه برگ انجیری گیاهی سمی است؟
گیاه برگ انجیری در کل گیاهی غیر سمی است اما میوه ی آن که به ندرت و فقط آن هم در زادگاهش یافت می شود به سبب دارا بودن اسید اکسالیک سمی بوده و میتواند برای انسان ها و حیوانات خانگی ایجاد مسمومیت، حساسیت و یا التهابات شدید پوستی مانند تاول و تورم شود.
روش نگهداری گیاه برگ انجیری
همانگونه که در ابتدای متن توضیح داده شد روش نگهداری گیاه برگ انجیری بسیار ساده بوده و این گیاه برای داشتن رشد خوب نیاز به نگهداری و مراقبت کمی دارد. در ادامه شما را به دانستن نکات ریزی در نگهداری و مراقبت از این گیاه آشنا خواهیم کرد.
نور مناسب:
برگ انجیری می تواند در هر بخشی از منزل شما به خوبی رشد کند! اگرچه آن در برابر میزان مختلف نور مقاوم است، اما برای داشتن رشدی سریع تر و گیاهی سالم تر، بهتر است آن را همواره تحت تابش غیرمستقیم خورشید قرار دهید، چون نور زیاد باعث زرد شدن برگ ها و در نتیجه آسیب دیدن گیاه می شود. نور خیلی کم هم برای آن خوب نیست، چون باعث کند شدن رشد و یا حتی متوقف شدن آن می گردد. برگ انجیری دوست دارد در نیم سایه باشد. دمای متعادل اتاق و نور زیاد خورشید خواسته های این گیاه از شماست.
دمای مناسب:
برگ انجیری نسبت به تغییرات دمایی حساس نیست و بازه دمایی بین 18 تا 27 درجه برای آن ایده آل است. اما دمای کمتر از 13 و بیشتر از 30 درجه سانتی گراد برای آن مطلوب نیست و حتما در دماهای بالاتر از 30 درجه باید غبارپاشی شود.
آبیاری مناسب:
بهترین زمان آبیاری این گیاه زمانی است که سطح خاک کامل خشک شده باشد. با فرو کردن انگشت دست در سطح ۲ الی ۳ سانتی متری در خاک گلدان، از خشک بودن آن اطمینان حاصل کرده و سپس اقدام به آبیاری گیاه کنید. برگ انجیری نسبت به آبیاری زیاد بسیار حساس است. در تابستان هفته ای یکبار و در زمستان هر دو هفته یکبار آبیاری برای این گیاه کافی است.
رطوبت مناسب:
این گیاه رطوبت دوست است و برای رشد بهتر به رطوبت بالای محیط اطراف نیاز دارد. برای ایجاد رطوبت مناسب روش های مختلفی وجود دارد اما بهترین راه ایجاد رطوبت برای برگ انجیری ساخت جزیره است. برای ساخت جزیره زیر گلدانی گیاه را پر از سنگریزه و آب کنید و گلدان را روی سنگ ها قرار دهید به طوری که انتهای آن با آب در تماس نباشد. از طریق تبخیر آب داخل جزیره و بالا رفتن آن از سوراخ های زهکشی گلدان، رطوبت گیاه تامین می شود. در روزهای بسیار گرم میتوانید برگها را غبار پاشی کنید تا رطوبت مستقیما به گیاه اضافه شود. برای غبار پاشی ترجیحا از آب تصفیه شده و یا آب جوشیده ی سرد شده استفاده کنید تا نوک برگها دچار سوختگی نشوند.
خاک مناسب:
خاکی که برای مراقبت و پرورش گل برگ انجیری در خانه در نظر می گیرید باید علاوه بر سبک بودن، مغذی نیز باشد. چرا که خاک ضعیف باعث رشد بسیار کم و تغییر شکل برگ ها می شود. بنابراین طرز صحیح نگهداری از گیاه برگ انجیری در آب و هوای مناسب ایجاب می کند خاک را طبق خواسته آن ترکیب کنیم. بهترین ترکیب برای آن نیز عبارت است از خاک برگ، خاک باغچه و خاک پیت ماس. همچنین به یاد داشته باشید قبل از کاشت گل در گلدان، خاک را به طور کامل زهکشی کنید.
کوددهی:
برگ انجیری نیاز چندانی به کود دهی ندارد. اگر می خواهید گیاه تان دارای برگ های بزرگ شود، ماهی یکبار کوددهی برای این گیاه توصیه می شود؛ چون کود دهی بیش از اندازه برای این گیاه مضر می باشد. کود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان 2 گرم در لیتر با کود کریستالون سبز از فروردین تا آبان ماه یعنی در فصل رشد مصرف کرد.
تعویض گلدان:
اگر به مرور زمان متوجه شدید که ریشه ها از گلدان بیرون زده اند و یا اگر رشد گیاه متوقف شده و برگ ها زرد و بیحال شده اند باید نسبت به تعویض گلدان برگ انجیری اقدام کنید. برای این کار یک گلدان که یک سایز بزرگتر از قبل باشد تهیه کرده و گیاه را به آن منتقل کنید. به طور معمول تعویض گلدان در این گیاه سالی ۱ یا ۲ بار انجام می شود.
تمیز کردن برگ ها:
گیاه برگ انجیری تمام زیبایی خود را از برگ هایش می گیرد بنابراین نگهداری از برگ های آن بسیار مهم است. گرد و غبار و آلودگی موجود در هوا باعث کدر شدن برگ های برگ انجیری می شود و از زیبایی آن می کاهد. همانطور که می دانید گیاهان از طریق روزنه های موجودی بر روی سطح برگ ها تنفس می کنند. اگر این منافذ بر اثر آلودگی هوا و کرد و غبار بسته شوند رشد خود را از دست می دهند بنابراین بهتر است هر چند وقت یکبار سطح برگ ها را یا یک پارچه نمدار و با محلول رقیق شیر و آب تمیز کنید. هرگز از اسپری های براق کننده شیمیایی برای تمیزی برگ ها استفاده نکنید.
امیدواریم که نکات ذکر شده شما را با روش نگهداری گیاه برگ انجیری آشنا کرده باشد تا شما بتوانید با خیال راحت این گیاه را تهیه کرده و از زیبایی آن لذت ببرید. در اپامه شما را با روش تکثیر گیاه برگ انجیری و بیماری های مرتبط با این گیاه بیشتر آشنا خواهیم کرد.
روش تکثیر گیاه برگ انجیری
برای تکثیر برگ انجیری ۳ روش وجود دارد:
۱-کاشت بذر
۲ -خوابانیدن ریشه های هوایی
۳-قلمه ساقه
تکثیر برگ انجیری با کاشت بذر:
کاشت بذر یکی از روش های خوب اما دیر بازده است. برای کاشت از طریق بذر ابتدا باید بذر گیاه را از گلخانه ها تهیه کنید و سپس در گلدانی که حاوی خاک کمپوست است بکارید. پس از رشد مناسب می توانید گلدان آن را عوض کنید.
تکثیر برگ انجیری از طریق خوابانیدن ریشه های هوایی:
برگ انجیری از جمله گیاهانی است که ریشه های هوایی زیادی دارد. بنابراین می توانید از آن ها برای تکثیر و نگهداری از برگ انجیری در خانه استفاده کنید. برای این کار کافی است ریشه ها را بدون جدا کردن از ریشه مادر و به همان صورتی که به گیاه وصل است، در گلدان جدیدی بکارید و اجازه دهید رشد کنند و جوانه بزنند. پس از آن می توانید ریشه را از گیاه مادر جدا کنید.
تکثیر برگ انجیری از طریق قلمه ساقه:
بهترین فصل برای گرفت قلمه فصل بهار است. برای قلمه زنی برگ انجیری، هر قلمه باید حداقل سه گره داشته باشد. قلمه را باید از یک سر شاخه با دو یا سه برگ ( که دارای حداقل سه بند یا گره باشند) را انتخاب کنید و با استفاده از یک چاقوی تیز و استریل شده آن را جدا کنید. سپس در گلدانی با قطر دهانه حدود ۱۳ سانتیمتر و خاک کمپوست و یا هر خاک سبک دیگر قرار دهید. تا حد امکان قلمه را در عمق کم بکارید؛ به نحوی که جوانه انتهایی کامل بیرون از خاک باقی بماند. یک میله چوبی یا آهنی را با طناب، نخ و یا سیم به قلمه محکم ببندید تا یک تکیه گاه برای آن ایجاد کنید؛ زیرا در غیر اینصورت ممکن است قلمه بیفتد. بهترین دما برای قلمه ها 21 الی 23 درجه سانتی گراد است و به خاطر داشته باشید خاک قلمه همیشه باید مرطوب باشد.
آیا برگ انجیری را میتوان داخل آب نگهداری کرد؟
یکی از روش های تکثیر برگ انجیری این بود که با قلمه زدن برگ انجیری و قرار دادن آن در آب و ریشه دار کردن باعث تکثیر آن شویم. عده ای از کسانی که از برگ انجیری نگهداری می کنند پس از اینکه گیاه ریشه دار شد تمایل به کاشت گیاه در خاک را ندارند به این عزیزان باید بگوییم که بله میتوانند تا همیشه برگ انجیری را داخل آب نگهداری کنند اما باید نکاتی را در نظر داشته باشند. از آب جوشیده و سرد شده برای آن استفاده کنند. هرچند وقت یکبار آب را عوض کنند تا باعث بیماری و قارچ در گیاه دیده نشود. هر چند مدت یکبار ریشه ها را تمیز کنند تا ریشه برگ انجیری دچار له شدگی و پوسیدگی نشده باشد و اگر بود آنها را حذف کنند .هر چند مدت یکبار باید به آب کود سه بیست اضافه کنند تا گیاه مواد مغذی که نیاز دارد را تامین کند.
بیماری های گیاه برگ انجیری، آفات، حشرات و مشکلات برگ انجیری
ایجاد زخم های سفید پنبه ای شکل بر روی برگ ها:
علت این مسئله وجود نوعی آفت و حشره به نام شپشک آردی است. برای رفع این مشکل باید از سم حشره کش نظیر کنفیدوز استفاده کرده و گیاهتان را سم پاشی کنید.
چرا برگهای برگ انجیری زرد/قهوه ای می شود؟
زرد یا قهوه ای شدن برگ های برگ انجیری معمولا به دلیل آبیاری اشتباه و عموما آبیاری بیش از حد است. البته که ترکیب آبیاری بیش از حد و نور کم نیز می تواند سرعت این مشکل را زیاد کند و باید به آن توجه داشته باشید. از سوی دیگر خشک شدن بیش از حد خاک و آبیاری ناگهانی نیز می تواند به گیاه استرس وارد کند و برگهای گیاه را زرد یا قهوه ای کند. در نتیجه برای جلوگیری از مشکلات یاد شده حواستان به آبیاری گیاه بوده و یادتان باشد که بهترین زمان برای آبیاری برگ انجیری وقتی است که 5 الی 8 سانتیمتر روی خاک آن خشک شده باشد.
چرا برگهای برگ انجیری فر میخورد و لوله ای می شود؟
مهمترین دلیل پیچ خوردگی یا فر خوردن برگ های برگ انجیری آبیاری کم است. در این حالت گیاه برگ های خود را جمع میکند تا آب کمی که دریافت می کند، دیرتر تبخیر شود. برای رفع این مشکل میتوانید گیاه خود را حمام کنید! به این منظور گیاه را از گلدان خارج کرده و ریشه های آن را در معرض جریان آب قرار دهید. سپس اجازه دهید گیاه کامل خشک شده و دوباره آن را به گلدان خودش بازگردانید.
علت خشک شدن نوک برگ انجیری
خشکی نوک گل برگ انجیری به دلیل کمبود آب در سطح خاک است. برای رفع خشکی خاک، باید آن را با آبی که املاح ندارد آبیاری کنید. خشکی نوک برگ های گل برگ انجیری ریشه در کمبود مواد مغذی آن دارد. علاوه بر کمبود مواد مغذی در خاک که به وسیله کود جبران می شود تابش نور خورشید بیش از حد به سطح برگ های این گل می تواند این عارضه را نیز به وجود بیاورد.
علت رنگ پریدگی برگ ها چیست؟
یکی از دلیل اینکه برگ های برگ انجیری رنگ پریده شدند این است که مواد مغذی موجود در خاک کم شده و گیاه شما نیاز به تغذیه با کودهای کامل را دارد. سعی کنید هر سه هفته یکبار از کودهای مخصوص محلول در آب، گیاه تان را تغذیه کنید.
علت خشک و چروک برگ های برگ انجیری چیست؟
عامل این موضوع این است که محیط نگهداری گیاه گرم و خشک می باشد و شما گیاه را آبیاری نکرده اید. در این حالت سریعا اقدام به آبیاری کنید و گیاه را در محیط خنک تر قرار داده و برای جبران رطوبت مقداری آن را غبار پاشی کنید.
امیدواریم که توانسته باشیم شما را با روش نگهداری گیاه برگ انجیری آشنا کرده باشیم. در این مقاله سعی کردیم تمام موارد مورد نیاز شما که به تازگی یک گیاه برگ انجیری تهیه نموده اید و یا کسانی که با اینکه یک برگ انجیری زیبا دارند اما شرایط نگهداری آن را نمی دانسته اند، در اختیارتان قرار دادیم تا با علاوه بر آشنایی با این گیاه از مشکلات و بیماری ها آن آگاهی داشته و بتوانید یک گیاه زیبا و جذاب را در منزل و یا محل کار خود پرورش دهید و تا همیشه از زیبایی آن لذت ببرید. چنانچه قصد داشتن یک برگ انجیری سالم و شاداب را دارید، گلفروشی آنلاین گل بازار با سال ها تجربه در زمینه فروش برگ انجیری مطمئن ترین خرید گل برگ انجیری را برای شما رقم خواهد زد.