آفتابگردان، گلی است آفتاب دوست که حتی ظاهر آن تا حدود زیادی شبیه خورشید است. همیشه نوع تخمه دار این گل را در مزارع آفتابگردان و یا چند تا از آن را در باغچه ها و باغ ها دیده اید؛ اما جالب است بدانید که این گل انواع دیگری نیز دارد. برای مثال گونه زینتی و یا مینیاتوری آفتابگردان را به عنوان گل شاخه بریده در تزیین سبدها، باکس ها و دسته های گل استفاده می کنند. به علاوه می توان این گونه را به عنوان گیاه آپارتمانی در گلدان نیز نگهداری کنید. در این مقاله گلفروشی گل بازار قصد داریم تا شما را انواع آفتابگردان به همراه روش نگهداری، تکثیر و کشت و... آن آشنا کنیم.
معرفی گل آفتابگردان
گل آفتابگردان، یک گیاه زینتی محبوب است که به عنوان یک نماد از آن استفاده میشود. آفتابگردان به انگلیسی به نام Sunflower شناخته میشود و اسم علمی گل آفتابگردان زینتی Helianthus annuu است. گل آفتابگردان بومی آمریکاست و اصلیت آن آمریکای شمالی برمیگردد، اما در حال حاضر در سراسر جهان پراکنده شده است. به همین خاطر نگهداری گل آفتابگردان یک موضوع مهم در سراسر جهان است.
گل آفتابگردان دارای سرگل های بزرگ و گرد با گلبرگ های زردی است که از یک دیسک به رنگ سیاه که اصطلاحا به آن دیسک گلچه می گویند، بیرون می آیند. معمولا در این دیسک گلچه هایی می روید که در برخی از گونه های این گلچه ها تبدیل به دانه های خوراکی و یا به اصطلاح تخمه آفتابگردان تبدیل می شود.
درحالی که رایج ترین رنگ برای گل آفتابگردان زرد است، انواع دیگری از این گل وجود دارد که دارای رنگ گلبرگ های قرمز، نارنجی و حتی دو رنگ آن وجود دارد. گل های آفتابگردان می توانند از نظر ارتفاع نیز متفاوت باشند. برخی از گونه های کوتوله و فقط نیم متر تا چند متر ارتفاع دارند و در برخی نیز حتی تا ارتفاع 3 تا 5 متر می رسند.
برای مطالعه: روش های نگهداری از گل آنتوریوم در خانه
سمی بودن گل آفتابگردان
گل آفتابگردان در عمومیت خود سمی نیست و مصرف آن برای انسانها بیخطر است. با این حال، برخی افراد ممکن است به آلرژی نسبت به گل آفتابگردان دچار شوند. همچنین، مصرف زیاد برخی از انواع گل آفتابگردان آپارتمانی برای حیوانات خطرناک بوده و باید با احتیاط مصرف شوند.
گل آفتابگردان نماد چیست؟
گل آفتابگردان سمبل چیست؟ گل آفتابگردان به عنوان یک نماد از امید، خورشید و شادابی شناخته میشود. این گل به دلیل شکل منحصر به فرد و رنگهای زاهدانهاش، به عنوان یک سمبل محبوب در فرهنگها و هنرهای مختلف به کار رفته است. همچنین، گل آفتابگردان نمادی از آزادی، وفاداری، انرژی و قدرت نیز به حساب میآید و خرید دسته گل آفتابگردان میتواند تمام این نمادها را به زندگی شما بیاورد.
زمان و فصل گلدهی آفتابگردان
گلهای آفتابگردان در فصل تابستان به طور عمده گل میدهند و زمان گلدهی آنها بسته به نوع آب و هوای منطقه معمولاً بین ماههای تیر تا شهریور است.
بیشتر بدانید: روش نگهداری گل سنبل در عید و راهنمای نگهداری پیاز آن یک سال
خواص گل آفتابگردان
گل آفتابگردان چه خاصیتی دارد؟ گلهای آفتابگردان، خاصیت ضد التهابی، ضد اکسیدانی و ضد عفونتی دارند. همچنین، استفاده از عصاره گل آفتابگردان میتواند به درمان برخی از مشکلات پوستی کمک کند.
به صورت کلی خواص گل آفتابگردان عبارتند از:
- آنتیاکسیدان قوی: گل آفتابگردان حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است که به مقابله با رادیکالهای آزاد و کاهش خطر بروز بیماریهای مزمن کمک میکند.
- افزایش سطح سرولوپلازمی آنزیمهای ضد استرس: مصرف گل آفتابگردان میتواند سطح آنزیمهای ضد استرس مانند سوپراکسید دیسموتاز را در بدن افزایش دهد و به حفظ سلامت عمومی کمک کند.
- حفظ سلامت قلب: مصرف گل آفتابگردان میتواند به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کند، زیرا حاوی مقادیر قابل توجهی از اسیدهای چرب امگا-6 و امگا-3 است که به حفظ سلامت قلبی عمل میکنند.
- کاهش التهابات: مصرف گل آفتابگردان میتواند به کاهش التهابات در بدن کمک کند، زیرا حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم و ویتامین E است که برای سلامتی عمومی بدن ضروری هستند.
- حفظ سلامت پوست: گل آفتابگردان حاوی مقدار زیادی ویتامین E است که به حفظ سلامت و جوانی پوست میتواند کمک کند. گل آفتابگردان دارای خواص بسیار زیادی است و به نوع ها و حالتهای مختلفی میتواند برای ما این فواید را به ارمغان بیاورد.
به علاوه خواص تخمه آفتابگردان نیز بر کسی پوشیده نیست، در زیر تعدادی از این خواص را آورده ایم:
- منبع غنی از انرژی
- منبع عالی پروتئین
- منبع چربیهای سالم
- منبع فیبر
- منبع ویتامین و مواد معدنی
علاوه بر همه این ها دمکرده گل آفتابگردان شامل نیز خود شامل خواصی است که در زیر به تعداد از آن ها اشاره کرده ایم:
- آرامبخش و ضد اضطراب
- ضد التهابات
- افزایش خواب آرام
- تقویت سیستم ایمنی
- حفظ سلامت مغزم
نکته: دمکرده گل آفتابگردان، محصولی طبیعی است که از گلبرگهای آفتابگردان استخراج میشود.
مطلب پیشنهادی: راهنمای جامع نگهداری گل عروس به همراه روش های تکثیر
انواع گل آفتابگردان
چند نوع گل آفتابگردان داریم؟ چیزی در حدود 70 نوع گل آفتابگردان وجود دارد که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند. در این انواع مختلف گل آفتابگردان آپارتمانی و مناسب باغچه وجود دارد. برخی از محبوبترینهای انها عبارتند از:
- آفتابگردان آسمان خراش
- آفتابگردان ماموت روسی
- آفتابگردان خورشید طلایی
- آفتابگردان لبخند آفتابی
- آفتابگردان شمشیری
و...
گل آفتابگردان تزیینی در گل آرایی
یکی از مهم ترین کاربرد های گل آفتابگردان استفاده از آن به عنوان گل شاخه بریده یا تزئینی در صنعت گل آرایی است. جالب است بدانید گل آفتابگردان به اندازه خرید گل رز پر طرفدار و محبوب است.
ریشه آفتابگردان راست است یا افشان؟
ریشه آفتابگردان، راست است و به عمق تناوبی در خاک فرو میرود. ریشه آفتابگردان عملکرد اصلی تامین آب و مواد مغذی برای گیاه را بر عهده دارد و به وسیله ریشههای خود، آب و مواد مغذی را از خاک جذب کرده و به ساقه گل آفتابگردان و سایر بخشهای گیاه منتقل میکند.
روش نگهداری و پرورش گل آفتابگردان زینتی در گلدان
گل آفتابگردان میتواند به عنوان یک گیاه تزئینی در دکور خانه شما قرار بگیرد. برای نگهداری گل آفتابگردان در منزل، باید به عواملی مانند آبیاری، نور، دما، خاک و همچنین هرس آن برای نگهداری گل آفتابگردان در خانه، باید گلدانی با زهکشی مناسب برای آن انتخاب کنیم. همچنین، از خاک خوب و مخلوطی از خاک باغچه و کمی کمپوست استفاده کنیم. همچنین، آبیاری منظم و مرتب، نور کافی، دمای مناسب و همچنین هرس برگهای زائده و خشک از جمله نکات مهم در نگهداری گل آفتابگردان در خانه است. اگر می خو اهید بدانید روش نگهداری گل آفتابگردان چگونه است تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
طریقه آبیاری گلدان گل آفتابگردان
آبیاری از عوامل مهم در نگهداری گل آفتابگردان است. برای آبیاری گل آفتابگردان، باید خاک را به طور کامل مرطوب کنیم اما نباید آب را در گلدان جمع کنیم. آبیاری باید در فواصل زمانی منظم انجام شود و در هنگام آبیاری، باید خاک را تا حدی مرطوب کنیم که آب به ریشهها برسد اما خاک خیلی خیس نشود.
نور گل آفتابگردان
گل آفتابگردان نیاز به نور خورشید غنی دارد بنابراین نمی توانید آن را به عنوان یک گل سایه دوست در خانه های کم نور نگهداری کنید. بنابراین، برای نگهداری گل آفتابگردان باید آن را در مکانی قرار دهیم که به میزان کافی نور خورشید دریافت کند. اگر گل آفتابگردان در داخل منزل قرار میگیرد، باید به گونهای قرار داده شود که نور خورشید به آن برسد، مثلاً در نزدیکی پنجرهها.
دمای مناسب گل آفتابگردان
گل آفتابگردان به دماهای گرم تر عادت دارد. برای رشد بهتر این گل، باید در دماهای بین ۲۰-۲۵ درجه سانتیگراد قرار بگیرد. در فصل گرمتر، میتوان آن را به فضای باز مانند بالکن یا حیاط منتقل کرد تا از نور خورشید و دمای طبیعی بهره ببرد.
خاک مناسب گل آفتابگردان
گل آفتابگردان به خاک با زهکشی خوب و حاوی مقداری مواد آلی نیاز دارد. میتوان از خاک باغچه مخلوط با کمی کمپوست برای کاشت و نگهداری گل آفتابگردان استفاده کرد. همچنین، باید به خاک رطوبت کافی داد و از غرقاب نگه داشتن آن خودداری کرد.
هرس گل آفتابگردان
هرس گل آفتابگردان به منظور حفظ شکل و زیبایی گیاه و همچنین تغذیه مناسب برگها انجام میشود. هرس برگهای زائده و خشک، بهبود تهویه و جلوگیری از انتقال بیماریهاست. هرس باید با استفاده از ابزار تیز و تمیز صورت گیرد و برگها را به طور دقیق برش دهیم تا به گیاه آسیبی نرسانیم.
بیشتر بخوانید: راهنمای روش نگهداری از گل مریم در خانه و باغچه
نگهداری گل آفتابگردان در آب
گل آفتابگردان یکی از گیاهان زینتی محبوب است که به دلیل زیبایی و شادابی آن، بسیار مورد علاقه قرار میگیرد. برای نگهداری صحیح این گیاه در آب، مراقبتهای خاصی لازم است.
اولین مرحله در نگهداری گل آفتابگردان در آب، انتخاب گلدان مناسب است. بهتر است گلدانی با سایز مناسب و دارای لبههای برجسته انتخاب کنید تا بتوانید گل آفتابگردان را به خوبی در آن قرار دهید.
سپس، آبی که برای نگهداری گل آفتابگردان استفاده میکنید باید تمیز و بدون املاح زیاد باشد. آب را در گلدان میریزیم و سپس گل آفتابگردان را در آن قرار میدهیم. حتماً از انتخاب ساقه گل آفتابگردان قوی و سالم اطمینان حاصل کنید.
در نهایت، به گیاه آب کافی بدهید و مراقبتهای لازم را انجام دهید. با تعویض روزانه و منظم اب، میتوانید گل آفتابگردان خود را به خوبی نگهداری کنید و از زیبایی آن لذت ببرید.
مراحل رشد گل آفتابگردان
رشد و نگهداری گل آفتابگردان یک فرآیند جذاب و جالب است که در طول آن، گیاه از بذر تا شکوفههای زیبا رشد میکند. مراحل رشد آفتابگردان به شرح زیر است:
۱. کاشت بذر: ابتدا باید بذرهای آفتابگردان را در خاک مناسب کاشت کنید. برای کاشت بذرها، یک گودال کوچک در خاک باز کرده و بذرها را در آن قرار دهید. سپس خاک را روی بذرها بریزید و آبیاری کنید.
۲. جوانهزنی: پس از کاشت بذرها، در مدت حدود ۷-۱۰ روز، جوانههای آفتابگردان شروع به رشد میکنند. در این مرحله، نیاز به نور مستقیم خورشید و آبیاری منظم دارند.
۳. رشد ساقه: پس از جوانهزنی، ساقههای آفتابگردان شروع به رشد میکنند. در این مرحله، ساقهها به سمت نور خورشید رشد میکنند و برگهای اولیه شکل میگیرند.
۴. رشد گلبرگها: در مرحله بعدی، گلبرگهای آفتابگردان شروع به رشد میکنند. در این مرحله، گلبرگها بزرگتر و شکل نهایی خود را به خوبی میگیرند.
۵. شکوفه: در نهایت، آفتابگردانها شروع به شکوفه دادن میکنند. در این مرحله، گلهای زیبا و رنگارنگی شکل میگیرند و زیبایی خاصی به گیاه میبخشند.
گل آفتابگردان مینیاتوری
گل آفتابگردان مینیاتوری یکی از نوعهای خاص و جذاب گل آفتابگردان است که به دلیل اندازه کوچک و شکل جالب آن، بسیار محبوب است. این نوع گل آفتابگردان معمولاً ارتفاع کمتری نسبت به سایر گونهها دارد و گلبرگهای کوچک و زیبایی از خود تولید می کند.
گل آفتابگردان مینیاتوری معمولاً در گلدانها کاشته میشود و به عنوان یک گیاه زینتی بسیار مناسب است. این گیاه در محیطهای داخلی و خارجی قابل رشد است و نیاز کمی به نور خورشید دارد.
با نگهداری گل آفتابگردان مینیاتوری، میتوانید به راحتی یک عضو زینتی و جذاب به محیط خانه یا محل کار خود اضافه کنید. همچنین، این گیاه میتواند به عنوان یک هدیه زیبا و فوق العده برای عزیزانتان باشد.
نحوه تکثیر کاشت گل آفتابگردان زینتی در گلدان
تکثیر گل آفتابگردان زینتی در گلدان یک فرآیند ساده و جذاب است که با رعایت مراحل مناسب، میتوانید به راحتی این گیاه زینتی زیبا را در گلدان رشد دهید.
- ابتدا باید بذرهای گل آفتابگردان را در گلدان مناسب کاشت کنید. برای این کار، گلدانی با سایز مناسب و دارای لبههای برجسته را انتخاب کنید. سپس خاک را در گلدان بریزید و آن را به خوبی تراکم دهید.
- سپس، بذرهای گل آفتابگردان را در خاک گلدان قرار دهید. بهتر است بذرها را در فاصلههای مناسب از هم کاشت کنید تا بتوانند به خوبی رشد کنند. سپس خاک را روی بذرها بریزید و آن را به خوبی آبیاری کنید.
- برای رشد بهتر و تکثیر گیاه آفتابگردان، محیط مناسبی را برای آن فراهم کنید. دمای مناسب برای رشد گل آفتابگردان حدود ۲۰-۲۵ درجه سانتیگراد است و نور مستقیم خورشید نیز برای رشد بهتر گیاه ضروری است.
در نهایت، با مراقبتهای منظم و آبیاری به موقع، میتوانید به رشد و نموی سالم گل آفتابگردان زینتی در گلدان کمک کنید و از زیبایی آن لذت ببرید.
همه چیز در مورد آفتابگردان تخمه دار
گل آفتابگردان تخمه دار یکی از محصولات محبوب در باغچه ها و مزارع است. این گیاه با برگ های بزرگ و زرد و گل های زیبا و بزرگ شناخته می شود. آفتابگردان تخمه دار، یکی از محصولات محبوب و پرمصرف در سراسر جهان است.
آفتابگردان تخمه دار دارای یک دانه خوردنی و خوشمزه است که درون آن یک تخمه بزرگ و لذیذ قرار دارد. آفتابگردان تخمه دار میتواند به صورت خام، شور یا شیرین، خرد شده یا بدون خرد کردن مصرف شود. آن را میتوان به تنهایی به عنوان یک میان وعده خورد یا از آن در تهیه دسرها، غذاها و سالادها استفاده کرد.
برای مطالعه بیشتر: روش نگهداری از گیاه رزماری در گلدان و یخچال
پرورش گل آفتابگردان در باغچه و مزرعه
نگهداری گل آفتابگردان در باغچه و مزرعه برای کشاورزان و علاقه مندان به باغبانی یک فرصت بزرگ است. این گیاه مقاومت بسیاری در برابر شرایط آب و هوایی مختلف دارد و برای رشد به آفتاب نیاز دارد. این گیاه مقاومت بالا به شرایط مختلف آب و هوایی و نیاز کمی به مراقبت دارد.
چگونه گل آفتابگردان بکاریم؟
برای کاشت و نگهداری گل آفتابگردان، ابتدا باید بذرهای آن را در زمین بکاریم. بهتر است آفتابگردان را در زمینی با خاک حاصلخیز و خنثی کاشت کنید. میتوانید تخمهها را به صورت عمودی و به فاصله ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتری از هم کاشت کنید.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این گل گونه از آفتابگردان حرکت گل آن، به سمت خورشید است. این به معنای چرخش گل آفتابگردان به سمت خورشید است و در این حالت، بهرهوری آفتابگردان از نور خورشید بیشتر میشود.
زمان کاشت تخمه آفتابگردان
زمان کاشت تخمه آفتابگردان بستگی به فصل و شرایط آب و هوایی دارد. به طور کلی، کاشت آفتابگردان در بهار انجام می شود. بسته به منطقه ای که زندگی می کنید می توانید کشت را در اواخر دی ماه تا نیمه دوم اسفند هم انجام دهید. البته توجه داشته باشید که کاشت آفتابگردان در تابستان در مناطق معتدل و سردسیر امکان پذیر است و کاشت آفتابگردان در پاییز در مناطق گرمسیر و جنوبی کشور مهیا است. همچنین، برای جوانه زدن گل آفتابگردان، دمای خاک باید حداقل ۱۵ درجه سانتیگراد باشد.
روش کاشت بذر و تخمه آفتابگردان
اگر می خواهید در باغ و باغچه خود گل آفتابگردان تخمه دار بکارید می توانید با دنبال کردن مراحل زیر، هم به باغ و باغچه خود زیبایی ببخشید و هم در پایان کار یک محصول جذاب از تخمه های آفتابگردان داشته باشید.
- برای کاشت بذر و تخمه آفتابگردان، ابتدا باید زمین را آماده کنید.
- با استفاده از یک ابزار مناسب، خاک را هموار کرده و سپس تخمهها را در عمق حدود ۳ تا ۵ سانتیمتری کاشت کنید.
- بعد از کاشت، خاک را به آرامی فشار دهید و سپس زمین را آبیاری کنید.
- فاصله گلها را بر اساس انداز آنها قرار دهید برای گلهای بزرگتر فاصله بیشتر و برای گلهای کوچکتر فاصله کمتر.
نکته: برای کاشت بذر آفتابگردان روغنی، خاک باید قبل از کاشت آماده شود. برای این کار می توانید خاک را با استفاده از آلات کشاورزی مناسب تسطیح(هموارسازی، صاف کردن و ایجاد شیب مناسب در زمین با در نظرگرفتن ضریب نفوذ پذیری و بافت خاک، جهت جلوگیری از فرسایش سطحی و تندآب ) کنید و با تراکم خاک مناسب آن را آماده کاشت کنید. و بذر آفتابگردان روغنی را به فاصله حدود 10 تا 15 سانتیمتر از همدیگر در خاک کاشت کنید. عمق کاشت بذر باید حدود 2 تا 3 سانتیمتر باشد.
شرایط نگهداری گل آفتابگردان تخمه دار در باغچه
نگهداری گل آفتابگردان تخمه دار نیاز به شرایط مناسبی برای رشد و نگهداری دارد. باغبان باید از شرایط زیر برای نگهداری این گیاه در باغچه خود رعایت کنند:
نور لازم برای رشد آفتابگردان تخمه دار
نور یک عامل بسیار مهم برای رشد و نگهداری گل آفتابگردان تخمه دار است. این گیاه به نور خورشید نیاز دارد تا بتواند به درستی رشد کند و شاخه ها و گل های زیبایی را تولید کند. بنابراین، برای کاشت گل آفتابگردان تخمه دار، باید آن را در مکانی قرار دهید که در طول روز بیشترین نور خورشید را دریافت کند. بهترین موقعیت برای کاشت آفتابگردان در یک باغچه، مکانی است که بتواند تمام روز به نور خورشید دسترسی داشته باشد.
آبیاری تخمه آفتابگردان
آبیاری مناسب برای تخمه آفتابگردان بسیار مهم است تا بتواند به درستی رشد کند و محصول با کیفیتی تولید کند. باید خاک را به طور منظم و متناسب با نیازهای گیاه آبیاری کنید. آبیاری بیش از حد می تواند به ریشه های گیاه آسیب برساند و آبیاری کمتر از حد می تواند به رشد غیر منظم و ضعیف منجر شود.
دمای مناسب برای گل آفتابگردان
گل آفتابگردان دماهای گرم تر را ترجیح می دهد. بنابراین، در طول فصل گرم تابستان، رشد بهتری خواهد داشت. اما این گیاه مقاومت خوبی در برابر سرما نیز دارد و می توانید آن را در فصل های دیگر نیز کاشت کنید.
بهترین خاک برای کشت آفتابگردان
خاک مناسب برای کاشت و نگهداری گل آفتابگردان باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا بتواند بهترین شرایط رشد برای این گیاه را فراهم کند. خاکی که برای کاشت آفتابگردان مناسب است، باید دارای موارد زیر باشد:
- خاک نفوذپذیر: خاک باید اجازه دهد آب به راحتی از آن عبور کند تا ریشه های گیاه به اندازه کافی تغذیه شوند و خاک رطوبت زیادی نداشته باشد.
- خاک حاوی مواد آلی: آفتابگردان به خاک حاوی مواد آلی نیاز دارد تا بتواند به خوبی تغذیه شود. می توانید برگ ها و کودهای آلی را به خاک اضافه کنید تا مواد آلی بیشتری در خاک داشته باشید.
- خاک حاوی عناصر غذایی: آفتابگردان برای رشد به عناصر غذایی مختلف نیاز دارد. بنابراین، خاک باید حاوی مقادیر مناسبی از عناصر غذایی اصلی مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم باشد. شما می توانید از یک کود NPK با درصد 10-10-10 یا 14-14-14 استفاده کنید.
- به طور متوسط در مناطق گرمسیری بیین زمان کاشت تا برداشت 8 تا 10 مرتبه تخمه آفتابگردان را ابیاری کنید و برای مناطق سردسیری تقریبا 4 بار به ابیاری احتیاج دارد. البته بسته به نوع اب و هوا و خاک میزان و زمان آبیاری تخمه آفتابگردان متفاوت است و بهتر با یک مشاور در این زمینه صحبت کنید.
مطلب پیشنهادی: نحوه نگهداری گل کروتون و بررسی مشکلات و بیماری های
کود مناسب برای آفتابگردان تخمه دار
کود مناسب برای آفتابگردان تخمه دار می تواند به رشد و توسعه بهتر گیاه کمک کند و محصول با کیفیتی را تولید کند. برای کوددهی آفتابگردان تخمه دار، می توانید از کودهای زیر استفاده کنید:
کود مرغی برای آفتابگردان
استفاده از کود مرغی برای آفتابگردان تخمه دار یکی از بهترین روش ها برای تغذیه و رشد این گیاه است. کود مرغی حاوی مقادیر زیادی از عناصر غذایی اساسی مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم است. این عناصر غذایی به گیاه کمک می کنند تا رشد سلولی و ساختاری بهتری داشته باشد و محصول با کیفیتی تولید کند.
کود هیومیک اسید برای آفتابگردان
استفاده از کود هیومیک اسید نیز می تواند به رشد و توسعه آفتابگردان تخمه دار کمک کند. هیومیک اسید یک نوع کود آلی است که علاوه بر عناصر غذایی اساسی، مواد آلی طبیعی نیز در خود دارد. این کود به خاک کمک می کند تا بهترین ویژگی های خود را حفظ کند و خاک را بهبود بخشد. همچنین، هیومیک اسید می تواند جذب عناصر غذایی توسط گیاه را افزایش داده و ساختار ریشه ها را تقویت کند.
کود مایع آفتابگردان
کود مایع نیز یک گزینه مناسب برای تغذیه آفتابگردان تخمه دار است. این کود حاوی ترکیبات مختلفی از عناصر غذایی است که به گیاه کمک می کند تا به درستی رشد کند و محصول با کیفیتی تولید کند. استفاده از کود مایع به گیاه کمک می کند تا عملکرد خود را بهبود بخشد و در مقابل شرایط نامساعد مانند کمبود آب و تغییرات دمایی حساسیت کمتری داشته باشد.
مطالب خواندنی: همه آنچه که باید درباره روش نگهداری گل اسپاتی فیلوم در آپارتمان بدانید
علت خم شدن گل آفتابگردان
یکی از مشکلات رایجی که ممکن است در رشد و نگهداری گل آفتابگردان به وجود آید، خم شدن گل است. این مشکل می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد، از جمله:
- نور نامناسب: نگهداری گل آفتابگردان به نور خورشید نیاز دارد تا به درستی رشد کند. اگر گل در مواجهه با نور کافی نباشد، ممکن است به سمت نور بکشد و خم شود.
- عدم استحکام ساقه: ساقه ضعیف و ناپایدار می تواند باعث خم شدن گل آفتابگردان شود. این مشکل ممکن است به علت کمبود عناصر غذایی مورد نیاز گیاه، آبیاری نامناسب یا آسیب های مکانیکی به ساقه گل آفتابگردان رخ دهد.
- عوامل محیطی: تغییرات دمایی ناگهانی، وزش باد قوی و بارش باران شدید می توانند باعث خم شدن گل آفتابگردان شوند.
علت پوک شدن تخمه آفتابگردان
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در رشد و نگهداری گل آفتابگردان تخمه دار به وجود آید، پوک شدن تخمه ها است. عوامل زیر می توانند به این مشکل منجر شوند:
- نقص آبیاری: کمبود آب در زمان رشد و توسعه تخمه ها می تواند باعث پوک شدن آنها شود. آبیاری منظم و به میزان مناسب می تواند این مشکل را حل کند.
- کمبود عناصر غذایی: کمبود عناصر غذایی مورد نیاز گیاه نیز می تواند باعث پوک شدن تخمه ها شود. استفاده از کودهای مناسب و تامین تمامی عناصر غذایی لازم برای گیاه می تواند این مشکل را برطرف کند.
- بیماری ها و آفات: برخی از بیماری ها و آفات می توانند به پوک شدن تخمه آفتابگردان منجر شوند. به عنوان مثال، آفات مانند حشرات خرمای آفتابگردان می توانند خراش ها و آسیب هایی به پوست تخمه ها ایجاد کنند که منجر به پوک شدن آنها می شود.
حال که با روش نگهداری گل آفتابگردان در گلدان و باغچه آشنا شده اید، می توانید با اندکی صبر و حوصله و با دانشی که به دست آورده اید می توانید یک گلدان تزیینی آفتابگردان در خانه داشته باشید و یا یک گل آفتابگردان تخمه دار را در حیاط خود بکارید. اگر شما هم از جمله علاقمندان گل آفتابگردان هستید، می توانید با خرید باکس و یا دسته گل آفتابگردان در وبسایت گل بازار، انواع مدل های گل آرایی با آفتابگردان را سفارش دهید .